СИТЕ НАРАЧКИ НАД 1000 ден БЕСПЛАТНО СЕ ДОСТАВУВААТ ДО ВАШИОТ ДОМ

ЗЕЛЕНА ПОЛИТИКА
Откако Lush постои, основачите обрнуваат посебно внимание како нивните производство влијае на животната средина. Ние секогаш имаме креативни и иновативни решенија за да имаме позитивно влијание врз целата планета, како на пример кога го измисливме првиот тврд шампон.

Животната средина е во срцето на компанијата дури и преку мал број на одлуки кои се носат на дневна основа. На пример; ние користиме бадемово масло и маслиново масло - не минерални масла - затоа што сме уверени дека полињата со дрва ќе го направат нашиот живот многу побогат. Ние ги подржуваме групите кои се борат за поголема заштита на животната средина и завземаат директни акции во креирањето и донесувањето на построги закони за заштита на животната средина.

Ние веруваме дека грижата за животната средина е одговорност на сите , вклучувајќи ги нашите вработени и нашите клиенти. 

Еве како го правиме тоа;