Сите нарачки над 1000 ден бесплатно се доставуваат до вашиот дом во рок од 1-3 дена

ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО ЛАШОПЕДИЈА...

Ова е место на кое што може да научите се за сите состојки кои што ги користиме во нашите свежи, рачноправени производи.

НИЕ ВЕРУВАМЕ...Во правење на производи од свежи* органски* овошја и зеленчуци,најфините есенцијални масла и безбедна синтетика. *Ние исто така веруваме и во зборовите 'Свежо' и 'Органско' кои имаат искрено а не маркетиншко значење.

Лашопедија е кулминација во работењето на пронаоѓачите на нашите производи. Овде ќе откриете свет преполн со возбудливи состојки. Научете како ние ги користиме свежите органски овоја, многуте килограми сесенцијални масла, тоните од природни путери и низа од најразлични билки, зачини и инфузии. Ќе може да прочитате и за секоја безбедна синтетичка состојка која што сме ја употребиле.

Ние веруваме дека треба да бидеме чесни за секоја состојка која ја има во нашите производи.

Ние употребуваме повеќе од  260,000,000 ружи секоја година, суви или свежи како апсолут или масло.

Ние употребуваме  8,000 букети од свежи цветови секоја година во нашите производи.

Пит Мајалсe Miles собира морски алги од Poole Quay во Дорсет и ги доставува до фабриката.

Ние цедиме масло од 20,000,000 Сицилијански лимони во производите годишно.

Ние купуваме јаглен од The Dorset Charcoal Company. Тие произведуваат оддржлив Британски јаглен и обезбедуваат добро управување со локалните шуми.

60% од се што произведуваме има најмалку една органска состојка.

Ние употребуваме 50 тони овошје и зеленчук во нашата свежа рачноправена козметика, годишно!